Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens vindt het gebouw nogal geel. Wel zeer veel van het gele. Een heel geel geheel. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Die gruwelijk gele Van Gogh-eettent in Etten-Leur? Niks meer aan doen!

COLUMNWacht, wat zien we daar nu? De leiderstrui van de Tour de France? De Yellow Submarine van de Beatles? Een gigantische citronellakaars misschien? Nee, het is een Etten-Leurse eettent met een Van Gogh-tic. En godallemachtig­­, wat is ie geel!

Vincents Bed & Bistro heet de zaak. Da’s prima. Na jarenlang gezeur dat de regio niet profiteert van zijn beroemdste afstammeling, moeten we niet mekkeren over een horecabaas die zich de kunstenaar ietwat gretig toe-eigent.

 1. Ruttes trollen
  van de hoofdredactie

  Ruttes trollen

  “De grote paradox van onze tijd is dat het in de overload aan informatie, aan meningen en meninkjes, steeds moeilijker wordt feiten en fictie uit elkaar te houden. Dat is iets waar zowel journalisten als politici zich zorgen over moeten maken. Want het nepnieuws en de internettrollen zijn echt onder ons en dat is niet iets om licht over te denken. Als een feit ook maar een mening wordt, zijn het publieke debat en de democratische rechtsstaat het eerste slachtoffer.’’
 2. ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijkheid krijgen zijn dromen waar te maken’
  PREMIUM
  Column

  ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijk­heid krijgen zijn dromen waar te maken’

  Zevenbergen, sportpark de Meeren zondag 13 januari 2019. Vandaag is de voetbalvereniging Virtus gastheer van een vriendschappelijk toernooitje. Naast de thuisclub spelen Beek Vooruit, Rood-Wit Willebrord en UVV’40 twee wedstrijdjes van krap een uur tegen elkaar. De insteek? Lekker voetballen na een winterstop vol bubbelwijn, kalkoen, oliebollen en bier. Eersteklasser Rood-Wit wint het vierluik trouwens overtuigend.