Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens vindt het gebouw nogal geel. Wel zeer veel van het gele. Een heel geel geheel. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Die gruwelijk gele Van Gogh-eettent in Etten-Leur? Niks meer aan doen!

COLUMNWacht, wat zien we daar nu? De leiderstrui van de Tour de France? De Yellow Submarine van de Beatles? Een gigantische citronellakaars misschien? Nee, het is een Etten-Leurse eettent met een Van Gogh-tic. En godallemachtig­­, wat is ie geel!

Vincents Bed & Bistro heet de zaak. Da’s prima. Na jarenlang gezeur dat de regio niet profiteert van zijn beroemdste afstammeling, moeten we niet mekkeren over een horecabaas die zich de kunstenaar ietwat gretig toe-eigent.

  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.