Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens vindt het gebouw nogal geel. Wel zeer veel van het gele. Een heel geel geheel. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Die gruwelijk gele Van Gogh-eettent in Etten-Leur? Niks meer aan doen!

COLUMNWacht, wat zien we daar nu? De leiderstrui van de Tour de France? De Yellow Submarine van de Beatles? Een gigantische citronellakaars misschien? Nee, het is een Etten-Leurse eettent met een Van Gogh-tic. En godallemachtig­­, wat is ie geel!

Vincents Bed & Bistro heet de zaak. Da’s prima. Na jarenlang gezeur dat de regio niet profiteert van zijn beroemdste afstammeling, moeten we niet mekkeren over een horecabaas die zich de kunstenaar ietwat gretig toe-eigent.

  1. Het geheim van de glazen koepel
    PREMIUM
    column

    Het geheim van de glazen koepel

    Koopzondag in Eindhoven. Ik had nooit door het centrum moeten gaan. Overal dames met frisse kleurspoelingen in hun korte koppies en mannen met naar bier snakkende buiken. Een kleuter van een strompelgezin voor me krijgt een meltdown en besluit op straat te gaan liggen. Helemaal geen slecht idee. Zittend op het Catharinaplein naast Dynamo kijk ik omhoog, weg van de verveelde gezichten, naar mijn zen-baken. De koepel van winkelcentrum Heuvel.