Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens vindt het gebouw nogal geel. Wel zeer veel van het gele. Een heel geel geheel. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Die gruwelijk gele Van Gogh-eettent in Etten-Leur? Niks meer aan doen!

COLUMNWacht, wat zien we daar nu? De leiderstrui van de Tour de France? De Yellow Submarine van de Beatles? Een gigantische citronellakaars misschien? Nee, het is een Etten-Leurse eettent met een Van Gogh-tic. En godallemachtig­­, wat is ie geel!

Vincents Bed & Bistro heet de zaak. Da’s prima. Na jarenlang gezeur dat de regio niet profiteert van zijn beroemdste afstammeling, moeten we niet mekkeren over een horecabaas die zich de kunstenaar ietwat gretig toe-eigent.

  1. #MeNot
    COLUMN

    #MeNot

    Emancipatie is een goede zaak. Maar ook een lastige. Dat bleek zondag maar weer eens in de veldrit op en rond de Muur van Geraardsbergen. Tijdens de eerste verkenning van het parkoers bleek één van de afdalingen wel erg lastig (lees gevaarlijk) te zijn. Na het aanhoren van de nodige klachten en het zien van een reeks tuimelpartijen werd besloten een en ander aan te passen. Voor de mannen althans. Voor de vrouwen werd de hele lus met afdaling simpelweg uit het parkoers geschrapt.