Volledig scherm
PREMIUM
Time-Out Jan Martens © Jan Martens

De Vuelta naar Breda?! In 2015 was het een groot lucht-Alhambra

Mocht de Hertog van Alva nog geleefd hebben, dan had hij deze week zijn bril lachend verder op zijn neus kunnen schuiven. Als hij überhaupt een bril gedragen zou hebben natuurlijk, maar dat is weer een heel ander verhaal.

Wat ik maar wil zeggen is dat we tachtig jaar lang gevochten hebben om de Spanjaarden uit ons land te verjagen. Tachtig jaar! En nu halen we ze vrijwillig binnen. Wat heet, we betalen er zelfs voor. Althans, als we het geld kunnen vinden.

 1. Ruttes trollen
  van de hoofdredactie

  Ruttes trollen

  “De grote paradox van onze tijd is dat het in de overload aan informatie, aan meningen en meninkjes, steeds moeilijker wordt feiten en fictie uit elkaar te houden. Dat is iets waar zowel journalisten als politici zich zorgen over moeten maken. Want het nepnieuws en de internettrollen zijn echt onder ons en dat is niet iets om licht over te denken. Als een feit ook maar een mening wordt, zijn het publieke debat en de democratische rechtsstaat het eerste slachtoffer.’’
 2. ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijkheid krijgen zijn dromen waar te maken’
  PREMIUM
  Column

  ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijk­heid krijgen zijn dromen waar te maken’

  Zevenbergen, sportpark de Meeren zondag 13 januari 2019. Vandaag is de voetbalvereniging Virtus gastheer van een vriendschappelijk toernooitje. Naast de thuisclub spelen Beek Vooruit, Rood-Wit Willebrord en UVV’40 twee wedstrijdjes van krap een uur tegen elkaar. De insteek? Lekker voetballen na een winterstop vol bubbelwijn, kalkoen, oliebollen en bier. Eersteklasser Rood-Wit wint het vierluik trouwens overtuigend.