Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens ziet in de Stint - mits verbeterd - nog steeds een prima vervoermiddel. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

De Stint verbeteren, dat zou toch wel moeten lukken?

COLUMNBen ik de enige die weleens Sint leest, waar Stint staat? Aan dyslexie lijd ik niet, toch heb ik me al een paar keer vergist met de naam van die elektrokar in een kop.

Stint van de weg gehaald’ stond er dan. En ik dacht even dat ergens een zwartepietendiscussie zo uit de hand was gelopen, dat de goedheiligman uit voorzorg was geëvacueerd. Bij ‘Minister onder vuur om Stint’ vermoedde ik, een fractie van een seconde, dat het verhitte debat rond het vijf­decemberfeest politieke consequenties dreigde te krijgen.

  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.