Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens ziet in de Stint - mits verbeterd - nog steeds een prima vervoermiddel. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

De Stint verbeteren, dat zou toch wel moeten lukken?

COLUMNBen ik de enige die weleens Sint leest, waar Stint staat? Aan dyslexie lijd ik niet, toch heb ik me al een paar keer vergist met de naam van die elektrokar in een kop.

Stint van de weg gehaald’ stond er dan. En ik dacht even dat ergens een zwartepietendiscussie zo uit de hand was gelopen, dat de goedheiligman uit voorzorg was geëvacueerd. Bij ‘Minister onder vuur om Stint’ vermoedde ik, een fractie van een seconde, dat het verhitte debat rond het vijf­decemberfeest politieke consequenties dreigde te krijgen.

 1. Ruttes trollen
  van de hoofdredactie

  Ruttes trollen

  “De grote paradox van onze tijd is dat het in de overload aan informatie, aan meningen en meninkjes, steeds moeilijker wordt feiten en fictie uit elkaar te houden. Dat is iets waar zowel journalisten als politici zich zorgen over moeten maken. Want het nepnieuws en de internettrollen zijn echt onder ons en dat is niet iets om licht over te denken. Als een feit ook maar een mening wordt, zijn het publieke debat en de democratische rechtsstaat het eerste slachtoffer.’’
 2. ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijkheid krijgen zijn dromen waar te maken’
  PREMIUM
  Column

  ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijk­heid krijgen zijn dromen waar te maken’

  Zevenbergen, sportpark de Meeren zondag 13 januari 2019. Vandaag is de voetbalvereniging Virtus gastheer van een vriendschappelijk toernooitje. Naast de thuisclub spelen Beek Vooruit, Rood-Wit Willebrord en UVV’40 twee wedstrijdjes van krap een uur tegen elkaar. De insteek? Lekker voetballen na een winterstop vol bubbelwijn, kalkoen, oliebollen en bier. Eersteklasser Rood-Wit wint het vierluik trouwens overtuigend.