Volledig scherm
PREMIUM
Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - John Lazaroms © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Criminele bende

Elke week een paar drugsdumpingen, xtc-labs die worden opgerold, weer eens honderden kilo's cocaïne onderschept in een container, straatdealers opgepakt, hoofdofficieren van justitie die hun toga noodgedwongen aan de wilgen hangen. Plus de gebruikelijke rechtbankverslagen en zelfs een heuse serie over allerlei misdaden die nooit werden opgelost, zogenaamde cold cases. De krant stond er deze week weer vol mee. 

Is het soms allemaal niet een beetje te veel? We discussiëren er zelfs op de redactie over, als we keuzes maken welke verhalen we wel of niet brengen.  ‘Morgen weer een crimineel krantje!’, hoor je dan wel eens.  En inderdaad, veel pagina's zijn doordesemd van crime nieuws.  Raakt de balans niet zoek? Krijgen onze lezers langzamerhand niet het gevoel dat West-Brabant één grote criminele bende is. 

  1. Het geheim van de glazen koepel
    PREMIUM
    column

    Het geheim van de glazen koepel

    Koopzondag in Eindhoven. Ik had nooit door het centrum moeten gaan. Overal dames met frisse kleurspoelingen in hun korte koppies en mannen met naar bier snakkende buiken. Een kleuter van een strompelgezin voor me krijgt een meltdown en besluit op straat te gaan liggen. Helemaal geen slecht idee. Zittend op het Catharinaplein naast Dynamo kijk ik omhoog, weg van de verveelde gezichten, naar mijn zen-baken. De koepel van winkelcentrum Heuvel.