Volledig scherm

Column: Zomerreces

Nog één dagje vergaderen, beetje delegeren, bureau leegmaken en vooral niet vergeten de afwezigheidsassistent in te stellen. Vanaf zaterdag heeft ons hardwerkende kabinet zomerreces, Grote Vakantie.


Het ANP verblijdde ons daarom met de bestemmingen van de hoeders des vaderlands! Waaruit blijkt dat de avontuurlijkste ministers vrouwen zijn. Jeanine Hennis gaat naar Tanzania, Jet Bussemaker naar Thailand en Edith Schippers naar Japan (met rugzak). De rest van de club blijft – voor zover bekend – in Europa.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem houdt de hand op de knip en komt pikant genoeg niet verder dan Engeland. Zijn economische collega Henk Kamp kiest voor Duitsland en Oostenrijk. De bleekscheet van de club, Stef Blok, gaat zeilen in Friesland en fietsen in Hamburg. Spannend... Al behoort een rondje Reeperbahn natuurlijk wel tot de mogelijkheden.

Wat opvalt: slechts één zegt in eigen land te blijven. Maar hoort dat eigenlijk niet bij hun taak, een stukje Holland promotion? Ook op vakantie, want minister ben je (net als journalist) toch zeven dagen per week, 24 uur per dag!
Melanie Schultz gekleed in Volendammer kostuum en Ard van der Steur op honeymoon naar mooi Drenthe in plaats van naar Engeland en Frankrijk.
Zó zou het moeten zijn!

En hoe zit het met ons mooie Zuidwest-Nederland? Gaat de regering daar geheel aan voorbij deze zomer? Lodewijk Asscher en Mark Rutte weigerden mee te werken aan het onderzoek van het ANP, dus is er nog hoop.
Wie weet, treffen we Asscher in Cadzand en Rutte bij de bingo van De Katjeskelder (Oosterhout)! Dat zou ze bij de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen nog stemmen van campingvrienden op kunnen leveren ook. Hebben onze Haagse vakantiegangers daar al over nagedacht?!