Column: Niet Zeiken!

Notoire zeurpieten, ik kan er smakelijk om lachen. Van die lui, die al over een nieuwe ijstijd beginnen te zagen voordat het ook maar één graad gevroren heeft. Of vol walging spreken over de overlast van die dekselse putjesscheppers die buiten bezig zijn om nota bene ónze bolussen aan een nieuwe vluchtroute te helpen.

Ik zal nooit inhaken bij een dergelijke klaagzang. Oké, het is wat frisjes voor de tijd van het jaar en mijn verwarmingsketel heeft kuren, terwijl ik smacht naar een hete douche en lekker thuis wil werken. Waar buiten al vijf weken vanaf 07.00 uur mechanische monsters vol kabaal rondrijden en een kraterlandschap maken van mijn straat. Met als gevolg dat ik de auto 500 meter verderop moet parkeren en het net dan steeds begint te regenen.

Ik ga u ook zeker niet lastig vallen met het feit dat in een maand tijd zowel de diepvriezer als de wasmachine de geest gaf. Welnee, ik zie altijd de zonzij. Dankzij die vroege winter vliegen nú al - eerder dan ooit - elegante, Siberische zwanen over, richting Engeland. Mijn apparatuur is vervangen en straks hebben we weer een straatje om jaloers op te zijn. Prachtig gewoon!

Nou denkt u natuurlijk dat ik op deze plek tot slot alsnóg lekker over het Nederlands elftal ga lopen zeiken? Welnee, ik heb me best vermaakt dinsdag. Al dacht ik lang dat ik naar een ingekleurde herhaling van Comedy Capers zat te kijken…
Waarom ik geen zeikerd ben, vraagt u zich af? Ik heb 1963 nog meegemaakt!! Het ijs stond toen maandenlang op de ramen, je had niet eens een diepvriezer nodig. Douchen? Ben je gek, je kreeg in de teil een natte klets om je oren. En Oranje? 30-10-1963, EK-kwalificatie: Nederland - Luxemburg 1-2.

Daar hoor je toch ook niemand meer over zeiken…?