Volledig scherm

Column: Liefde is...

Wat is liefde? Stel die vraag in goed gezelschap, en je bent zo een hele avond aan de praat. Feit is dat het altijd begint met vlinders in je buik en een tijdelijke staat van verwardheid, die bij een blijver overgaat in een voortdurend gevoel van warmte. Een warmte die op gezette tijden oplaait tot een vuur van ongekende intensiteit.

De vraag is natuurlijk, wanneer die intensiteit oplaait. Er is soms een zetje nodig. Vooral bij mensen die wel van hun partner houden, maar niet zo extravert zijn. Of bij mensen, die van nature niet zo romantisch­­ zijn dat ze af en toe een mooie bos bloemen kopen, een kaarsje aansteken, een gedicht schrijven of hun partner ontvoeren naar een restaurant.
Speciaal voor die mensen is er Valentijnsdag­­. Je kunt daar op 14 februari niet echt omheen, als je een relatie hebt. Voor de heren die hun dame serieus nemen als ze zegt dat ze het maar een commerciële bedoening vindt, als ze zegt dat ze juist op die dag helemaal niets van hem verwacht? Laat je niet foppen, mannen. Ze wil iets van je. Echt! Zeg niet, dat ik jullie niet gewaarschuwd heb.
Wat nu te doen? Geen zorgen. Die serenade onder aan het balkon gaat haar ook veel te ver. Het moet iets zijn waarvoor je moeite hebt gedaan. That’s all. Je hebt nog negen­­ dagen de tijd.
Een kleine tip: stuur bij voorkeur geen kaartje met een voor­gedrukt gedicht, waaronder je met hanepoten je eigen naam schrijft, waarna je vraagt of ze nog boodschappen heeft gedaan. Laat die in plastic voorverpakte roos ook maar zitten.
Wat het dan wel is? Iets van jezelf­­, niet in massaproductie te China gemaakt met het woordje ‘Love’ en een hartje erop. Waarom ik het alleen maar over cadeautjes voor haar heb? Alleen maar tips aan mannen geef? Goede vraag. Op de een of andere manier denk ik dat kerels niet op romantische cadeautjes op deze dag zitten te wachten. Maar mocht ik het mis hebben, dan ontvang ik graag uw tips om op de eerstvolgende verjaardag van de liefde een goede beurt te maken.