Volledig scherm

Column: Imago

Het nieuws was nog maar net bekend, of ik ontving al het eerste appje met grappen over de naar huis gestuurde turner Yuri van Gelder. Onze Lord of the Rings gaat voortaan door het leven als Lord of the Drinks en het satirische blog ‘Er mag gezongen worden’ meldt dat Van Gelder genoegen moet nemen met goud met een witte rand.


Het toch al niet zo beste imago van de kleine sportman is na zijn nachtelijke escapades in Rio verder naar de gallemiezen geholpen. Een Olympische droom door eigen toedoen aan duigen. Interessant voer voor psychologen.

Zijn actie roept bij mij gemengde reacties op. Eerst ongeloof, dan een ongemakkelijke lachbui om hem vervolgens ook zielig te vinden. Dat rijtje emoties, in precies dezelfde volgorde, ontspon zich laatst ook toen ik de Facebookpagina van politieteam Roosendaal zag.

De agenten hadden een foto gepost van Baloe de Beer op de achterbank van een politiewagen. De pluchen beer was aangehouden vanwege het stelen van een pot honing. Een dag later post het team een foto van een auto die een lantaarnpaal omver heeft gereden. Aanvullende info van de politie: ‘de lantaarnpaal heeft het ongeluk niet overleefd’.

Deze grappen zijn in ieder geval niet zo smakeloos als de politie in Manchester die een foto twittert van twee mannen in Nazi-uniform die volgens de Britse agenten ‘probeerden binnen te dringen’, maar hou dit soort ongein voortaan lekker binnenskamers.

Natuurlijk mag er gelachen worden en ik ben alles behalve een zuurpruim, maar dit is echt te flauw en volgens mij niet goed voor het imago van de politie.

Tijdens Dance Boulevard werd zaterdag een persoon aangehouden omdat hij de pet van het hoofd van een agent aftrok. Deze politiepetafpakker nam onze wetsdienaren kennelijk ook niet serieus. Vind je het gek?