Volledig scherm

Column: Bereik

Hebt u behoefte aan het recht op onbereikbaarheid? Lodewijk Asscher begon er over op Facebook. Hij wil dat recht voor werknemers die nooit eens een avond thuis kunnen zitten zonder dat ze door een collega, altijd iets hoger in de hiërarchie, worden lastiggevallen­­. Dat gebeurt niet meer per telefoon, maar via whatsapp, sms en al bijna antieke e-mail.

Het zijn berichtendiensten die je enkel gewaar wordt als je er een luide meldingstoon aan hangt. Heb je die niet, dan je zie het bericht van die onderknuppel pas na de laatste avondplas en ga je de nacht in met de gedachte dat, nu ze je thuis niet hebben getroffen, ze je morgen wel weer zullen zoeken op je werk. En als je pech hebt, vertellen ze je met veel misbaar dat je echt niet meer onmisbaar bent in deze tijden van modern werkgeverschap. Volgens Asscher hebben Franse werknemers dat recht van onbereikbaarheid al wel, maar de Fransen hebben wel meer voorzieningen op onze kosten. Een paar jaar geleden had je nog kunnen veronderstellen dat je met het stijgen der jaren wel van de fear of missing out af zou komen en dat je op latere leeftijd er niet meer wakker van zou liggen als je iets had gemist op social media. Maar dat blijkt niet het geval. Ook mensen van ver boven­­ de vijftig hebben nu in restaurant­­, café en vooral thuis de hele avond hun smartphone niet meer bij, maar in de hand. Ze willen­­ niet onbereikbaar zijn, ze willen overal bereik. Digitale lotsverbondenheid, zelfs al zou in hun cao het recht op onbereikbaarheid zijn vastgelegd.
Dat Asscher het op Facebook zet, heeft met een ander soort onbereikbaarheid van doen. De kiezer is niet meer bereikbaar via de oude media en als een linkse politicus ergens op een markt rozen staat uit te delen, lopen mensen van alle leeftijden met een boog om hem heen, zonder ook maar een moment hun ogen van hun mobieltje­­ af te wenden. Mensen zien je niet meer staan als je niet viraal bent. Waarmee het kunnen continueren van de macht voor zijn partij wel eens onbereikbaar ideaal zou kunnen worden.