Volledig scherm
BNDS Column Ad Pertijs

Column: Angstzweet

Heeft u dat nu ook? Dat u na het ‘duel van de eeuw’ niet weet wat u moet denken van Rico Verhoeven. Maandenlang riep hij stoer niet onder de indruk te zijn van Badr Hari en dan gaat hij met die dikke handschoenen staan applaudisseren als zijn eenarmige opponent hem een complimentje toewerpt. Badr noemde Rico een jongetje dat dan toch een man aan het worden is.

Alsof de West-Brabander nooit meer is geweest dan een onbeduidende tussenpaus in het wereldje van de echte kerels. Ik had verwacht dat Rico zijn handschoen zou uittrekken om een stevige middelvinger de lucht in te steken. Maar nee. Hij reageerde net zo verguld op de woorden van Hari als een Dries Roelvink die te horen krijgt dat hij als Derde Tenor mag gaan zingen met Placido Domingo en José Carreras.

De hunkering naar erkenning in de ogen van Verhoeven deed gewoon pijn. Hij sloeg bezorgd een arm om de gekwetste Hari. Flikker toch op. Sla die Hari gewoon op zijn bek en doe voor de rest of hij lucht is. Doet hij ook met jou.

Allemaal mooi en aardig dat Verhoeven met het tonen van zijn zachte kant het kickboksen een menselijk gezicht wil geven, maar wedden dat ze in Amsterdam gniffelen om zo’n metroman met een eigen geurlijn?
Rico wil zich tijdens de feest­dagen volproppen met al het lekkers dat hij als topsporter moet laten staan.

Ik moet denken aan Lance Armstrong, de Badr Hari van het wielrennen. Toen hem na een nipte Tourzege werd gevraagd of Jan Ullrich hem in de toekomst zou kunnen kloppen, zei The Boss slechts: ,,Dat ligt eraan wat hij met kerst doet.’’

Dus Rico, trap er niet in. Hou je in en bedenk dat de enige geurlijn die telt het angstzweet is van een Amsterdammer, die voelt dat zijn einde nadert.