Volledig scherm
PREMIUM
Wie iets aan de kaak wil stellen, denkt voortaan wel drie keer na voor ie een krant of omroep belt, vreest columnist Niels Herijgens (Foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs) © Niels Herijgens

Bronbescherming? Justitie en een telecombedrijf veegden er hun reet mee af

COLUMNIs het verklappen van een burgemeestersnaam een zwaar misdrijf? Vind ik niet. Justitie wel: ze eiste de vertrouwelijke telefoongegevens van een journalist op. En kreeg die nog ook.

Jos van de Ven, verslaggever bij BN DeStem’s zusterkrant Brabants Dagblad, wist vorig jaar te melden wie de nieuwe burgemeester werd van Den Bosch, en welke kandidaten waren afgevallen. Misschien sneu voor die mensen, maar het onthult wat over de gang van zaken rond zo’n benoeming.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.