Korfbal hoort thuis op de mixed Olympisch Spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Korfbal hoort thuis op de mixed Olympisch Spelen. © ANPHet is tijd voor de volgende zet in het medaillespel

COLUMNGaan we het redden? Dat is de grote vraag in de laatste week van de Olympische Spelen. Nederland heeft zich jaren geleden ten doel gesteld in de top-10 van het medailleklassement te  eindigen. Gisteren, bij het ter perse gaan van deze krant, stonden we er nog net in. Tiende, met vier keer goud, zeven keer zilver en zes keer brons. De Duitsers zitten ons echter op de hielen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.