Volledig scherm
PREMIUM
Waarschuwingssymbolen in de auto. Weet jij wat ze betekenen?

Al die controlelampjes, weet jij wat ze betekenen?

columnPenetrant geurtje, dat mijn neus binnendringt. Het ruikt alsof iemands haar in de fik is gevlogen, terwijl hij een rot ei aan het bakken is. Best wel vies, maar goed, wat doe je eraan, dacht ik eerst nog.

Volledig scherm
Columnist Fee Buurmans. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Toen er witte rook onder mijn motorkap vandaan kwam, snapte ik de hint en zette de auto aan de kant. De volgende stap zou voor de meeste mensen zijn: de ANWB bellen, maar mijn vriend is minstens zo handig. Die mocht komen opdraven.

Motor oververhit, koppakking lek. Slokje water erin en meesleuren naar huis. Daar had vriendlief nog wel even werk aan. Hoe ik dit kon laten gebeuren? Ja, er had een lampje gebrand. Had ik op de heenweg al gezien. Misschien al een paar ritjes eerder zelfs. Maar in mijn beleving brandt er altijd wel iets in het dashboard, dus het zal allemaal wel.

  1. Terugblikken: we genieten van mooie menselijke verhalen, maar ook trieste gebeurtenissen raken ons

    Terugblik­ken: we genieten van mooie menselijke verhalen, maar ook trieste gebeurte­nis­sen raken ons

    Nog ruim twee weken en we leven in 2020. Journalistiek denken we deze weken op de redactie veel aan terug- en vooruitblikken. Wat viel ons op in 2019, welke streekgenoten domineerden het nieuws, welke ontwikkelingen hebben we gesignaleerd in West-Brabant en wat gaat 2020 ons brengen. Het valt niet altijd mee terug te ploegen in ons geheugen, maar gebeurtenissen die echt grote impact hebben gehad, zijn door geen van de verslaggevers vergeten.