1. De naam van Theo van der Westerlaken hoort thuis op het monument van de Acht tegenover zijn huis in Chaam
  PREMIUM
  COLUMN

  De naam van Theo van der Westerla­ken hoort thuis op het monument van de Acht tegenover zijn huis in Chaam

  In een Bredaas hospice is Theo van der Westerlaken aan zijn laatste ronde begonnen. De afgelopen week kreeg de bescheiden, maar o zo grote man achter de Acht van Chaam nog drie onderscheidingen uitgereikt. Waaronder het niet alledaagse Gouden Wiel van de KNWU. 'Waarom niet eerder?', is het gevoel dat velen bekruipt. Zoals de wereld nu pas die 'mooie, lieve' wereldkampioene Lara van Ruijven leert kennen. Haar dood haalt haar uit de schaduw van de Sjinkie's en Suzanne's van het shorttrack.
 1. Het echte NAC mag nu snel opstaan voor ook Annie ontslagen wordt
  PREMIUM

  Het echte NAC mag nu snel opstaan voor ook Annie ontslagen wordt

  Overal waar we komen, vragen de mensen wie wij zijn... Het is de eerste zin uit een lied dat de supporters van NAC iedere wedstrijd weer recht vanuit het hart het stadion laten rondzingen. 'Wie zijn wij eigenlijk?', zullen ze zich inmiddels afvragen. Meer en meer komen ze erachter dat er twee NAC's zijn. Het NAC van het volk, dat zich herkent in trainers als Stijn Vreven en Peter Hyballa. En het NAC van de ingehuurde bestuurders, technocraten en de onzichtbare geldschieters.
 1. Op elke verjaardag gaat het over zonnepanelen, het verduurzamen van ons huis en elektrisch rijden
  van de hoofdredactie

  Op elke verjaardag gaat het over zonnepane­len, het verduurza­men van ons huis en elektrisch rijden

  De schaatsen blijven de laatste jaren veelal in het vet in de winter, het sproeien van de tuin is meer dan ooit nodig en voor hoge temperaturen hoeven we ons land steeds minder te ontvluchten in de zomer. Of we nu wel of niet geloven in de klimaatverandering; het is een gegeven dat het de laatste jaren gemiddeld gezien iets warmer wordt, er minder dagen met vorst zijn en de droogte toeneemt.