De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol zwaait met de nationale vlag tijdens tijdens een ceremonie in Seoul waarbij de Koreaanse bevrijding van Japan in 1945 werd gevierd.
Volledig scherm
De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol zwaait met de nationale vlag tijdens tijdens een ceremonie in Seoul waarbij de Koreaanse bevrijding van Japan in 1945 werd gevierd. © AP

Zuid-Korea wil Noord-Korea steunen als het kernwapens opgeeft

De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol wil een uitgebreid steunpakket aan Noord-Korea geven als dat land instemt met volledige ontwapening van het kernprogramma. Het is onwaarschijnlijk dat Noord-Korea daarmee instemt, een maand nadat dictator Kim Jong-un zei dat het land z’n kernwapens kon mobiliseren als er oorlog met Zuid-Korea en de Verenigde Staten zou uitbreken.

  1. Grootouders trekken in bij zusjes die ouders verloren bij ongeluk: ‘Je wil ze zien opgroeien op plek die ze kennen’
    PREMIUM

    Grootou­ders trekken in bij zusjes die ouders verloren bij ongeluk: ‘Je wil ze zien opgroeien op plek die ze kennen’

    De twee zusjes van 6 en 9 die een week geleden hun beide ouders Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37) verloren in het vreselijke ongeval in het Vlaamse Koningshooikt, zullen in hun vertrouwde huis blijven wonen. Samen met hun oma en opa - de ouders van Joyce - die al verhuisd zijn. Grootouderliefde in het kwadraat. ,,Zoiets dóé je gewoon”, zegt de vader van Wim.