Zeventien gewonden bij crash tijdens evenement van Britse autoclub

In Engeland zijn zeventien personen gewond geraakt tijdens een bijeenkomst van een autoclub. Twee auto's botsten op elkaar en raakten vervolgens toeschouwers. 

Het ongeluk gebeurde in Stevenage, ongeveer 45 kilometer ten noorden van Londen, waar autoclub Cruise-Herts elke donderdag een bijeenkomst heeft. Op videobeelden is te zien dat mensen gisterenavond aan beide kanten van de weg en in de middenberm staan. Daar rijden met hoge snelheid auto's langs.

De betrokken Nissan 350Z ramde een Toyota GT85, die met een lagere snelheid invoegde vanaf een zijweg, met zo’n 95 kilometer per uur. Beide wagens boorden zich vervolgens in het publiek. Daarbij raakten volgens de politie van Hertfordshire zeventien mensen gewond, van wie een aantal ernstig. 

Gierende motoren

Organisator Rix Sidhu zegt dat die ontmoeting plaatsvond op een parkeerplaats, waar sommige bestuurders ‘een beetje los’ gingen met hun auto's. Het is volgens hem niet de bedoeling dat er geracet wordt op de openbare weg. Toch zijn op de videobeelden tientallen auto's te zien die, met gierende motoren, op en neer rijden.

,,Helaas willen mensen in dit tijdperk van sociale media en Snapchat beelden maken en dingen posten voor hun vrienden’’, zei Sidhu volgens de BBC. De organisator van het evenement zegt dat  het evenement na het ongeval niet meer wordt georganiseerd. ,,We zijn autofanaten en geen wegracers.’’

Volledig scherm
Een bord langs de kant van de weg vraagt getuigen van het ongeval zich te melden bij de politie. © AP
 1. David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’
  PREMIUM

  David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’

  De Chinese stad Wuhan, het epicentrum van het coronavirus, is onder quarantaine gesteld. De elf miljoen inwoners kunnen geen veerboten of vliegtuigen meer gebruiken om de stad te verlaten. David Wilmots (50) uit België runt in Wuhan twee cafés en kon net voor de lockdown nog op vakantie naar Vietnam. ,,We hebben geluk gehad, want intussen zit alles potdicht. Niemand kan nog bewegen. Wuhan begint op een spookstad te lijken.”
 2. Dodelijke buscrash Duitsland: twee kinderen overleden, vijf medescholieren zwaargewond

  Dodelijke buscrash Duitsland: twee kinderen overleden, vijf medescho­lie­ren zwaarge­wond

  Bij een ernstig ongeluk met een schoolbus in de Duitse deelstaat Thüringen zijn een meisje en een jongen van acht jaar om het leven gekomen. Vijf kinderen raakten zwaargewond en vijftien anderen lichtgewond. Ook de buschauffeur is gewond, bevestigt Bodo Ramelow, minister-president van de deelstaat Thüringen, op Twitter. ,,Ik leef intens mee met de ouders en familieleden van de overleden schoolkinderen.’’