Volledig scherm
Een active vulkaan in het Andesgebergte. Foto ter illustratie. © Harry Jutten

Zeven mijnwerkers doodgeschoten in Peru

In een mijntunnel in een zuidelijke regio in Peru, waar veel mijnwerkers hoog in het Andesgebergte graven naar gouderts, zijn maandag zeven mensen doodgeschoten, meldde het Peruaanse Openbaar Ministerie woensdag.

Alle zeven slachtoffers werden gevonden met schotwonden in hun hoofd in een tunnel in La Rinconada, een uitgestrekte goudmijnregio die bekendstaat om zijn wetteloosheid en moeilijke, vaak erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Volgens lokale media zijn er regelmatig schietpartijen, overvallen en moorden in het gebied. Er is weinig toezicht op de mijnbouw in La Rinconada en weinig politie.

Opeenvolgende regeringen in Peru proberen al jaren illegale mijnwerkers en (goud)mijnen aan te pakken en deze om te zetten naar door de overheid erkende bedrijven, de zich houden aan de veiligheidsvoorschriften en arbeids- en milieuwetten.

  1. Rus draait volledig door, probeert medepassagier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing
    Video

    Rus draait volledig door, probeert medepassa­gier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing

    Een doodenge vlucht gisteren voor passagiers van een Russische lijnvlucht van Moskou naar Simferopol, gelegen op de Krim. Nadat het toestel was opgestegen draaide een passagier volledig door. De man probeerde een vrouwelijke medepassagier te wurgen, bedreigde de crew en medereizigers en riep dat iedereen dood zou gaan. De doorgedraaide passagier raakte zwaargewond. De piloten besloten direct terug te vliegen naar Moskou, waar de man na aankomst vrijwel direct overleed.