De vriendengroep had een feestavond in de Ierse pub.
Volledig scherm
De vriendengroep had een feestavond in de Ierse pub. © Erika Crisp

Zestien vrienden op stap om einde quarantaine te vieren: allemaal besmet

Een vrouw uit Jacksonville in de Amerikaanse staat Florida zal haar eerste avondje stappen na een maandenlange quarantaine niet snel vergeten. Ze sprak met vijftien vrienden af in een van hun favoriete cafés om het einde van de lockdown te vieren; ze bleken naderhand allemaal besmet te zijn met het coronavirus.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  1

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Drama na openingsfeest restaurant: vader (73) van eigenaar raakt besmet en overlijdt

  Drama na openings­feest restaurant: vader (73) van eigenaar raakt besmet en overlijdt

  De geruchtmakende heropening van een restaurant in het Duitse Leer, op nog geen uur rijden van Groningen, is nog tragischer afgelopen dan in eerste instantie het geval leek. De 73-jarige vader van de restauranthouder die tijdens de feestelijke bijeenkomst met het coronavirus besmet raakte, is inmiddels aan de gevolgen van de ziekte overleden. Een andere persoon ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis, melden diverse Duitse media.