Volledig scherm
De zwaar beschadigde moskee in Mogadishu na de aanslag met een bomauto. © AFP

Zestien doden bij aanslagen Kenia en Somalië

Bij aanslagen door islamitische militanten in Kenia en Somalië zijn in totaal zestien doden gevallen. De Somalische terroristen van al-Shabaab hebben de verantwoordelijkheid voor beide aanvallen opgeëist.

In het grensgebied tussen beide landen kwamen acht Keniaanse politieagenten om het leven door een bermbom. Drie agenten overleefden de aanslag. Twee van hen verkeren nog in kritieke toestand.

In de Somalische hoofdstad Mogadishu kwamen ook acht mensen om het leven door een bom. Bij een eerste bom, op een drukke kruising, kwam niemand om. Kort daarna ging nog een bom af. Naast de acht doden raakten nog zestien mensen gewond.

  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.