Volledig scherm
Donald Trump junior krijgt een knuffel van zijn vader. Naast hem zijn toenmalige vrouw Vanessa. © REUTERS

Zender van poederbrief naar Donald Trump junior blijft uit de cel

De man die poederbrieven stuurde aan onder anderen Donald Trump junior, de oudste zoon van de Amerikaanse president, hoeft niet de cel in. De rechter in Boston gaf hem vandaag een jaar huisarrest en een proeftijd van vijf jaar. De officier van justitie had drie jaar gevangenisstraf geëist.

De 25-jarige verdachte, een inwoner van Beverly, Massachusetts, bekende in oktober dat hij in de periode 2015-2018 dertien dreigbrieven, waarvan zes met wit spul erin, had verstuurd aan een aantal Amerikaanse prominenten. Onder anderen naar Trump junior.

Diens toenmalige vrouw Vanessa opende de envelop. Ze sloeg alarm na het zien van de inhoud en werd naar een ziekenhuis gebracht. Onderzoek wees uit dat de stof ongevaarlijk was. De advocaat van de verzender had een voorwaardelijke straf gevraagd omdat zijn cliënt een ontwikkelingsachterstand heeft en autistisch is.

  1. Rus draait volledig door, probeert medepassagier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing
    Video

    Rus draait volledig door, probeert medepassa­gier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing

    Een doodenge vlucht gisteren voor passagiers van een Russische lijnvlucht van Moskou naar Simferopol, gelegen op de Krim. Nadat het toestel was opgestegen draaide een passagier volledig door. De man probeerde een vrouwelijke medepassagier te wurgen, bedreigde de crew en medereizigers en riep dat iedereen dood zou gaan. De doorgedraaide passagier raakte zwaargewond. De piloten besloten direct terug te vliegen naar Moskou, waar de man na aankomst vrijwel direct overleed.