Zeker 32 kinderen onder dodelijke slachtoffers Indonesische stadionramp, politiechef ontslagen

Met videoOnder de zeker 125 dodelijke slachtoffers van een van de grootste stadionrampen ter wereld zijn 32 kinderen, zo laat een regeringsfunctionaris weten. De kans bestaat bovendien dat het aantal kindslachtoffers nog verder oploopt. Het voert de druk verder op om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de omstandigheden van de ramp, zo schrijven nationale media.

 1. Ongeloof bij Nederlandse voetbalprofs in Indonesië: ‘Onbeschrijflijk, dit is wereldgeschiedenis’
  Play
  PREMIUM
  stadionramp

  Ongeloof bij Nederland­se voetbal­profs in Indonesië: ‘Onbe­schrijf­lijk, dit is wereldge­schie­de­nis’

  Nergens ter wereld wordt er zó intens voetbal beleefd als in Indonesië, zeggen Nederlandse profvoetballers die in de Liga 1 uitkomen. De ongekende stadionramp in Malang, waarbij zeker 125 doden zijn gevallen, is volgens hen deels het trieste gevolg van het extreme fanatisme dat in het land heerst. ,,Voetbal is het enige dat de mensen hier hebben.”
 2. Satellietbeelden tonen Oekraïne in het donker door massale stroomuitval na Russische raketaanvallen

  Satelliet­beel­den tonen Oekraïne in het donker door massale stroomuit­val na Russische raketaan­val­len

  Satellietbeelden van het ruimteagentschap NASA tonen de grote impact van de Russische raketaanvallen op Oekraïne en de stroomtekorten die daarmee gepaard gaan. Terwijl alle andere Europese landen op de foto duidelijk verlicht zijn, bevindt Oekraïne zich letterlijk en figuurlijk in de duisternis. In het land zitten miljoenen gezinnen momenteel zonder elektriciteit doordat de energievoorzieningen er de voornaamste doelwitten van het Russische leger zijn.