AFP
Volledig scherm
© AFP

Waarom moet Europa Algerije in de gaten houden?

VRAAG BIJ HET NIEUWSHonderdduizenden Algerijnen betogen tegen het regime van Bouteflika. In Algiers is het openbaar vervoer stilgelegd om betogers tegen te houden.

  1. Frankrijk vreest voor invasie Algerijnse ‘vluchtelingen’

    Frankrijk vreest voor invasie Algerijnse ‘vluchte­lin­gen’

    De Franse politiek maakt zich grote zorgen om de groeiende onrust in de voormalige kolonie Algerije. Men is bang dat veel Algerijnen met de dubbele nationaliteit de wijk zullen nemen naar Frankrijk, nu er onrust is ontstaan over het mogelijke vijfde presidentsmandaat voor de zwaar invalide Abdelaziz Bouteflika (81). Protesten tegen de kandidatuur van de president, die sinds 1999 in het land aan de macht is, nemen hand over hand toe.
  2. Dode en tientallen gewonden bij massaprotest Algerije

    Dode en tientallen gewonden bij massapro­test Algerije

    Tienduizenden Algerijnen zijn opnieuw de straat op gegaan om te betogen tegen het plan van de regering de 81-jarige Abdelaziz Bouteflika opnieuw als presidentskandidaat naar voren te schuiven. De bejaarde leider is sinds 1999 aan de macht en kampt met een zeer broze gezondheid. Op veel plaatsen verliep het protest vreedzaam, maar met name in Algiers braken gevechten uit tussen demonstranten en de politie. Volgens de lokale overheid raakten 56 agenten en zeven burgers gewond. Ook zou er een dode gevallen zijn.