De Chinese (links) en Amerikaanse delegaties tegenover elkaar tijdens de openingssessie van de gespreken tussen de VS en China in het Captain Cook Hotel in Anchorage, Alaska.
Volledig scherm
De Chinese (links) en Amerikaanse delegaties tegenover elkaar tijdens de openingssessie van de gespreken tussen de VS en China in het Captain Cook Hotel in Anchorage, Alaska. © AP

VS: Acties China bedreigen wereldwijde stabiliteit

Topoverleg in AlaskaBepaalde acties van China vormen een bedreiging voor de wereldwijde stabiliteit. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken donderdag gezegd bij de aftrap van het topoverleg tussen de Verenigde Staten en China in Anchorage in de Amerikaanse staat Alaska. ,,China’s acties bedreigen de op regels gebaseerde wereldwijde stabiliteit’’, stelde hij.

  1. Boeken in de ban en waarschuwing voor Bridget Jones’s Diary: Hongarije verbiedt ‘homopromotie’

    Boeken in de ban en waarschu­wing voor Bridget Jones’s Diary: Hongarije verbiedt ‘homopromo­tie’

    Populaire films als Bridget Jones’s Diary en Billy Elliot mogen alleen nog ‘s avonds laat op de Hongaarse televisie worden uitgezonden, met een waarschuwing dat ze niet geschikt zijn voor jongeren. Het is een van de uitvloeiselen van de omstreden wet die het Hongaarse parlement heeft aangenomen die jongeren moet ‘beschermen’ tegen informatie over homoseksualiteit en geslachtsoperaties.