Afghaanse studentes in Kaboel demonstreerden op 11 september vóór de nieuwe regels van de taliban die vrouwen verplichtten om zwarte bedekkende kleding te dragen.
Volledig scherm
Afghaanse studentes in Kaboel demonstreerden op 11 september vóór de nieuwe regels van de taliban die vrouwen verplichtten om zwarte bedekkende kleding te dragen. © EPA

Vrouwelijke studenten Kaboel niet welkom ‘tot een islamitische sfeer is gecreëerd’

Waar Afghaanse vrouwen eerst nog onder strenge restricties door mochten studeren na de machtsovername door de taliban, heeft de nieuwe rector van de universiteit van Kaboel aangekondigd dat vrouwen voor nu niet meer welkom zijn om te studeren of te werken.

  1. 40 feestdranken vergelijken in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland: welk land is het goedkoopst?
    PREMIUM

    40 feestdran­ken vergelij­ken in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland: welk land is het goedkoopst?

    Nu de feestdagen dichterbij komen, vullen veel mensen ongetwijfeld de drankvoorraad weer aan. De Belgische nieuwssite HLN deed onderzoek naar waar je het goedkoopste uit bent. Is Frankrijk net als voor water en frisdrank de ideale bestemming? Zijn Luxemburg en Nederland aanlokkelijker? Of is het toch voordeliger in België? HLN shopte in die vier landen 40 dranken, van aperitief tot degustief en alles daartussenin. Voor maar liefst 28 dranken was één buurland het allergoedkoopst per fles: ,,Met geregeld 12 tot soms zelfs 14 euro verschil - pér fles.”