Carole King vond haar border collie Katie terug na 57 dagen zoeken.
Volledig scherm
Carole King vond haar border collie Katie terug na 57 dagen zoeken. © AP

Vrouw zegt baan op om vermiste hond te zoeken en vindt haar na twee maanden terug

Carole King uit de Amerikaanse staat Montana kan haar geluk niet op. Na een intensieve zoektocht van bijna twee maanden is ze weer herenigd met haar bordercollie Katie die eind juli tijdens noodweer wegliep. King gaf haar baan als postbode op om de viervoeter te kunnen zoeken. 

Katie, een 7-jarig bordercollieteefje, liep twee maanden geleden weg uit een hotelkamer in de stad Kalispell (Montana). Carole King was daar voor een paar dagen op vakantie met haar echtgenoot Verne. De twee wonen in Deer Park, 400 kilometer verderop in dezelfde Amerikaanse staat.

Carole King was er helemaal kapot van dat haar hond was verdwenen, vertelde ze in een interview met Daily Inter Lake. Het koppel had Katie achtergelaten in de hotelkamer toen ze uit eten gingen. Bij hun terugkomst was de hond er niet meer. De receptionist zei dat het dier zo’n vier uur daarvoor naar buiten was gelopen toen de automatische deur openging. King vermoedt dat Katie bang werd van het gedonder tijdens het onweer die avond. Ze konden de hond nergens in en om het hotel vinden.

Traantjes

Flyers werden gedrukt, sociale media ingeschakeld en zelfs nachtkijkers gebruikt. Het stel klopte aan bij heel wat mensen, maar Katie bleef spoorloos. Carole King besloot toen haar fulltime baan als postbode op te zeggen om in Kalispell te kunnen zoeken naar haar zo geliefde viervoeter.

Na 57 dagen zoeken kreeg Carole een tip van een man die Katie in zijn tuin had gespot. Maar toen ze daar aankwam, was de hond er al niet meer. De volgende dag ging ze terug naar die buurt en toen vond ze Katie wél. Er vloeiden tranen bij het weerzien. Voorbijgangers stapten uit hun wagens om King te omhelzen, blikt ze terug. Bijna iedereen in Kalispell wist dat de vrouw op zoek was naar haar hond. Katie was 5,5 kilo afgevallen en uitgedroogd, maar de bordercollie zal snel weer de oude worden, verzekert King. 

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.