Carles Puigdemont tijdens een persconferentie over zijn immuniteit, op 3 juni  in het Europees Parlement in Brussel. De Europese justitie had een dag eerder een besluit van het Europees Parlement opgeschort om zijn immuniteit op te heffen.
Volledig scherm
Carles Puigdemont tijdens een persconferentie over zijn immuniteit, op 3 juni in het Europees Parlement in Brussel. De Europese justitie had een dag eerder een besluit van het Europees Parlement opgeschort om zijn immuniteit op te heffen. © EPA

Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden

UPDATEDe voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. Dat meldt het Spaanse persbureau Europa Press.

  1. Militie-leider en prominente Capitool-bestormer schuldig aan opruiing, hangt 20 jaar boven het hoofd

    Militie-lei­der en prominente Capitool-bestormer schuldig aan opruiing, hangt 20 jaar boven het hoofd

    Stewart Rhodes, de leider en oprichter van de Amerikaanse militiegroep Oath Keepers, is dinsdag door een jury schuldig bevonden aan ‘opruiende samenzwering’ voor de aanval op het Amerikaanse Capitool van vorig jaar januari. De aanvallers, aanhangers van voormalig president Donald Trump, hoopten destijds de bekrachtiging van de verkiezingswinst van Joe Biden tegen te houden. Rhodes kan een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar worden opgelegd.