Het Centraal Station in Salzburg.
Volledig scherm
Het Centraal Station in Salzburg. © Google Street View

Voor geweldsmisdrijven gezochte Nederlander loopt tegen de lamp bij asielaanvraag in Oostenrijk

Een voortvluchtige Nederlander is zondag aangehouden in Salzburg toen hij asiel wilde aanvragen. Tegen de 51-jarige man was een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd, melden Oostenrijkse media.

 1. Vrienden starten inzamelactie na gezinsdrama in Lommel: ‘Dani (7) en Levi (4) waren alles voor haar, haar hele wereld’
  PREMIUM

  Vrienden starten inzamelac­tie na gezinsdra­ma in Lommel: ‘Dani (7) en Levi (4) waren alles voor haar, haar hele wereld’

  Het overlijden van de Lommelse broertjes Dani (7) en Levi (4) enkele weken geleden liet niemand onberoerd. Zelfs vreemden legden knuffels en bloemen neer, of lieten een boodschap achter in het rouwregister van de stad. Om mama Nikie een kans te geven om op haar eigen tempo om te gaan met het verlies, organiseren haar vrienden nu een inzamelactie. “Geld kan niet goedmaken wat hier is gebeurd, maar het geeft haar wel tijd om te rouwen.”
  Lommel
 2. Climax in Antwerpse drugsoorlog: hoofdrechercheur opgepakt voor lekken aan criminelen

  Climax in Antwerpse drugsoor­log: hoofdre­cher­cheur opgepakt voor lekken aan criminelen

  Een 43-jarige hoofdrechercheur van de Belgische politie is opgepakt op verdenking van het lekken van vertrouwelijke informatie aan drugscriminelen. De man is na ondervraging vrijgelaten, maar voorlopig op non-actief geplaatst. De rechercheur van Marokkaanse afkomst kent het Antwerpse drugsmilieu als geen ander, maar dat bezorgt hem niet veel vijanden. Geruchten over lekken van info aan bevriende criminelen, doen al langer binnen het politieteam de ronde.
  Antwerpen