Kaarsjes bij het Vredespaleis. Het Internationaal Gerechtshof buigt zich, na het verzoek van de Oekraiense president Volodimir Zelenski, over de oorlog in Oekraine.
Volledig scherm
Kaarsjes bij het Vredespaleis. Het Internationaal Gerechtshof buigt zich, na het verzoek van de Oekraiense president Volodimir Zelenski, over de oorlog in Oekraine. © ANP

VN-hof Den Haag doet vandaag uitspraak over zaak Oekraïne-Rusland

Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag doet vandaag uitspraak in de zaak die Oekraïne heeft aangespannen tegen Rusland over de rechtvaardiging van Rusland om het buurland binnen te vallen. Oekraïne wil dat de rechters vaststellen dat Moskou geen wettelijke basis had voor de invasie.

 1. Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is: 33.500 euro onterecht ontvangen

  Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is: 33.500 euro onterecht ontvangen

  Ze was al vijf jaar op vakantie op Tenerife, maar kreeg nog elke maand geld van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), oftewel: de Belgische variant op het UWV. In het Belgische Namen is een vrouw woensdag veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen ‘vergeten’ te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.
 2. Het 33ste slachtoffer van aanslag Brussel: Shanti (23) pleegde euthanasie om ondraaglijk psychisch lijden
  PREMIUM

  Het 33ste slachtof­fer van aanslag Brussel: Shanti (23) pleegde euthanasie om ondraag­lijk psychisch lijden

  Bij de herdenking van de aanslagen van 22 maart 2016 op Brussels Airport werden woensdag voor het eerst niet zestien, maar zeventien slachtoffers genoemd. De 23-jarige Shanti De Corte nam vorig jaar in mei afscheid van het leven via euthanasie, omdat ze het psychisch leed dat ze voelde na de aanslagen, niet meer kon meeslepen. De Belgische maakte de ontploffingen op de luchthaven van dichtbij mee. Dit is haar verhaal.