Vliegtuig dumpt brandstof bij speelplaats Los Angeles, 17 kinderen gewond

videoEen passagiersvliegtuig van Delta Air Lines heeft vooraf aan een noodlanding op Los Angeles International Airport brandstof gedumpt. Die kwam terecht op de speelplaats van een basisschool. Zeventien kinderen en negen volwassenen zijn hierdoor gewond geraakt.

Zestien personen op twee andere scholen raakten ook gewond door de gedumpte kerosine, meldde de brandweer. De verwondingen bij de veertig personen zijn licht en betreffen vooral huidirritatie. Geen van de gewonden hoefde naar het ziekenhuis.

Het vliegtuig dumpte kerosine om een veilige noodlanding te maken kort na vertrek van luchthaven LAX in Los Angeles. ,,We gaan dit incident tot in detail onderzoeken”, liet de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA weten.

,,Er zijn speciale procedures voor het dumpen van brandstof voor vliegtuigen die vertrekken en landen op Amerikaanse vliegvelden”, meldde de FAA. ,,Die procedures schrijven voor dat het dumpen moet gebeuren op aangewezen onbevolkte gebieden en vanaf hoge hoogte opdat de brandstof verwaait voordat die de grond raakt.”

Brandweerlieden bevestigden echter dat brandstof was neergekomen op de speelplaats van de school, in de buitenwijk Cudahy ten zuiden van Los Angeles. 

Normale procedure

,,We staan in contact met de luchthavens in Los Angeles en de lokale brandweer en delen de bezorgdheid vanwege de lichte verwondingen van kinderen en volwassenen op een school in de buurt”, schreef Delta Air Lines in een reactie. Volgens de luchtvaartmaatschappij was er sprake van een normale procedure om het gewicht van het vliegtuig te verminderen.

,,Ik ben heel erg geschrokken. Dit is een lagere school en dit zijn jonge kinderen”, reageerde Elizabeth Alcantar, de burgemeester van Cudahy tegen de Los Angeles Times.

Volledig scherm
© AP
 1. Uitgemergelde leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

  Uitgemer­gel­de leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

  In de dierentuin van de Soedanese hoofdstad Khartoem is volgens internationale dierenrechtenorganisaties sprake van dramatische misstanden. Bezoekers spotten er deze week een aantal extreem uitgemergelde leeuwen. De broodmagere roofdieren waren letterlijk vel over been en konden bijna niet meer op hun poten staan. Twitteraar Osman Salih uit Soedan is inmiddels via sociale media een actie begonnen voor hulp aan de ten dode opgeschreven leeuwen.
 2. ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlandse (18) bewerkt slachtoffer met gebroken fles

  ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederland­se (18) bewerkt slachtof­fer met gebroken fles

  In het populaire ski-oord Zell am See is vannacht een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdgenoot zwaar mishandelde tijdens een volgens de politie ‘wild gevecht’. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en beslist daarna of de vrouw in voorlopige hechtenis blijft, melden Oostenrijkse media.
 1. Cruciale testlancering SpaceX-raket van Elon Musk geslaagd
  Video

  Cruciale testlance­ring Spa­ceX-ra­ket van Elon Musk geslaagd

  SpaceX en zijn grondlegger Elon Musk zijn in de wolken met de succesvolle test van de noodprocedure bij de lancering van een Falcon-raket met een Crew Dragon capsule vanaf Cape Canaveral. Nu de noodprocedure voor bemande vluchten met succes is beproefd, kunnen de Verenigde Staten later dit jaar weer zelf vanaf eigen bodem bemande vluchten de ruimte in te brengen. De eerste staat voor de tweede helft van dit jaar op het programma. Daarbij zal de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA tegen betaling een beroep doen op de diensten van SpaceX.