Vlaamse meisjes van 12 en 13 jaar opgepakt voor zware mishandeling klasgenootje

De Antwerpse politie heeft vandaag twee meisjes van 12 en 13 jaar opgepakt voor de vechtpartij in het Vlaamse Merksem. Daar werd de 13-jarige Lindsai na schooltijd in elkaar geslagen door een groepje medeleerlingen. 

Volledig scherm
Lindsai, het 13-jarige meisje dat zwaar toegetakeld werd door enkele medeleerlingen van het Stedelijk Lyceum in Merksem © Photo News

Het 13-jarige slachtoffer Lindsai werd op vrijdag 8 november na schooltijd opgewacht bij een tramhalte. Het meisje werd uitgescholden, aan de haren getrokken en geslagen door enkele klasgenootjes. Ze hield er kneuzingen en een hersenschudding aan over. ,,Ik kon me niet verweren, ik kon niet rechtstaan, ik kon niets”, vertelde een emotionele Lindsai later aan Het Laatste Nieuws. De aanval werd gefilmd en het filmpje verspreid via sociale media.

De ouders van het slachtoffer deden op 11 november aangifte bij de politie van Brasschaat. De ouders zijn kapot van de aanval op hun dochter. ,,Onze dochter is misschien zelf niet op haar mondje gevallen, maar dat geeft nog altijd niemand het recht om dergelijke feiten te plegen”, vertelt vader Bart Meeters. ,,Er waren al weleens wat woorden geweest op school met die groep, maar dat was nooit écht ernstig. Nu hebben ze haar na het achtste lesuur gewoon opgewacht en aangevallen.” 

Strenge voorwaarden

Alle beschikbare beelden zijn door de politie bekeken en geanalyseerd. Het onderzoek resulteerde vandaag in de arrestatie van twee meisjes, eentje van 12 en eentje van 13 jaar. Na een uitgebreid gesprek hebben de twee meisjes strenge voorwaarden opgelegd gekregen, onder meer een contactverbod met het slachtoffer, en zijn zij weer vrijgelaten.