Vijftig doden door ernstig noodweer in Nepal, tientallen vermisten

videoHet dodental door ernstig noodweer in Nepal is opgelopen naar vijftig. Tientallen mensen worden nog vermist, melden de autoriteiten.

Het bergachtige land, dat tussen India en China ligt, wordt al dagen geteisterd door zware regenval. Dat heeft geleid tot overstromingen en aardverschuivingen. Een woordvoerder van de politie zegt dat meer dan 1100 mensen zijn gered. Er zouden nog 33 personen worden vermist.

Moessonregens hebben ook in buurland India geleid tot overstromingen. Daar is melding gemaakt van elf doden. Ook zitten ongeveer 20.000 mensen in opvangkampen in de zwaar getroffen staat Assam, in het noordoosten van het land.

Volledig scherm
Noodweer in Nepal © AFP
  1. Canadese politie opent klopjacht op vermiste, van drievoudige moord verdachte tieners

    Canadese politie opent klopjacht op vermiste, van drievoudi­ge moord verdachte tieners

    Canada is volledig in de ban van een drievoudige, geruchtmakende moord die wordt toegeschreven aan twee vermiste Canadese tieners. Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18) - de spoorloos verdwenen jongens - worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een Australische toerist Lucas Fowler (23) en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24). En ze zouden een derde, nog niet geïdentificeerde persoon, op gruwelijke wijze om het leven hebben gebracht.