Vijftig doden door ernstig noodweer in Nepal, tientallen vermisten

videoHet dodental door ernstig noodweer in Nepal is opgelopen naar vijftig. Tientallen mensen worden nog vermist, melden de autoriteiten.

Het bergachtige land, dat tussen India en China ligt, wordt al dagen geteisterd door zware regenval. Dat heeft geleid tot overstromingen en aardverschuivingen. Een woordvoerder van de politie zegt dat meer dan 1100 mensen zijn gered. Er zouden nog 33 personen worden vermist.

Moessonregens hebben ook in buurland India geleid tot overstromingen. Daar is melding gemaakt van elf doden. Ook zitten ongeveer 20.000 mensen in opvangkampen in de zwaar getroffen staat Assam, in het noordoosten van het land.

Volledig scherm
Noodweer in Nepal © AFP
  1. Jonge vrouw verdacht van zedenmisdrijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinderen toekeken

    Jonge vrouw verdacht van zedenmis­drijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinde­ren toekeken

    Een jonge vrouw uit de overwegend conservatieve Amerikaanse staat Utah riskeert een jarenlange vermelding in het register van zedendelinquenten en zelfs een gevangenisstraf omdat ze thuis haar beha uittrok terwijl haar minderjarige stiefkinderen toekeken. De kinderen - 9, 10 en 13 jaar - zouden geschokt hebben gereageerd en het ogenschijnlijk onschuldige incident via familieleden bij de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld.