Majoor Dennis Schotmeijer uit Hengelo en majoor Tom Ragbourn uit Borne vinden het vertrek uit Afghanistan te abrupt.
Volledig scherm
PREMIUM
Majoor Dennis Schotmeijer uit Hengelo en majoor Tom Ragbourn uit Borne vinden het vertrek uit Afghanistan te abrupt. © Emiel Muijderman

Veteranen zien Afghanistan in handen Taliban vallen: ‘Toch is het niet voor niets geweest’

Ze zien het met pijn in het hart aan. Hoe Afghanistan in hoog tempo in handen valt van de Taliban. De militairen Dennis Schotmeijer uit Hengelo en Tom Ragbourn uit Borne waren er in 2012 en 2013 samen op missie. Nee, dat is niet voor niets geweest, vinden ze nog steeds. „Maar laat Nederland wel zorgen dat onze tolken een veilig onderkomen krijgen.” 

 1. Meer dan 400 doden door tropische storm Freddy in zuidelijk Afrika

  Meer dan 400 doden door tropische storm Freddy in zuidelijk Afrika

  Het dodental in zuidelijk Afrika door tropische storm Freddy is gestegen tot meer dan vierhonderd. In Malawi zijn volgens president Lazarus Chakwera 326 doden geteld, de autoriteiten in Mozambique maken melding van 73 dodelijke slachtoffers en in Madagaskar staat de teller op 17. Eerder deze week was nog sprake van tweehonderd doden. Freddy is een van de dodelijkste, krachtigste en langstdurende tropische stormen ooit op het Afrikaanse continent.
 2. Taliban claimen verovering op een na grootste stad van het land, al twaalf provinciehoofdsteden in handen
  Play
  VIDEO/update

  Taliban claimen verovering op een na grootste stad van het land, al twaalf provincie­hoofd­ste­den in handen

  De Taliban claimen ook de stad Kandahar in het zuiden van Afghanistan te hebben ingenomen. Het is na hoofdstad Kaboel de grootste stad van het land en diende eerder als officieuze hoofdstad van de Taliban, voordat de radicaalislamitische beweging begin deze eeuw door westerse strijdmachten werd verdreven. Het is de twaalfde van 34 provinciehoofdsteden die in handen vallen van de moslimextremisten. Eerder vandaag veroverden de Taliban ook al de steden Ghazni en Herat.