Guus Kouwenhoven werd in april in Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 19 jaar wegens illegale wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdrijven  in Liberia.
Volledig scherm
Guus Kouwenhoven werd in april in Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 19 jaar wegens illegale wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdrijven in Liberia. © AFP

Veroordeelde wapenhandelaar Guus Kouwenhoven op borgtocht vrij

Guus Kouwenhoven (75) zit niet langer vast in een politiecel in Zuid-Afrika. De rechtbank in Kaapstad heeft vandaag bepaald dat hij op borgtocht van 1 miljoen rand (60.000 euro) vrijkomt, zo meldt de Zuid-Afrikaanse nieuwswebsite News24.com.

  1. Opnieuw leider Islamitische Jihad op de Gazastrook dood door Israëlische luchtaanval

    Opnieuw leider Islamiti­sche Jihad op de Gazastrook dood door Israëli­sche luchtaan­val

    Door een Israëlische luchtaanval op de Gazastrook is opnieuw een Palestijnse leider van de Islamitische Jihad om het leven gekomen. Het gaat om Khaled Mansour, heeft de beweging zondag bevestigd, nadat het Israëlische leger zaterdagavond in een verklaring zei dat ‘kopstukken van Islamitische Jihad geneutraliseerd zijn’. Mansour had de leiding in het zuidelijke gedeelte van de Gazastrook. Vrijdag werd de hoge commandant Taysir al-Jabari al gedood.