Drie vrouwelijke volgelingen van massamoordenaar en sekteleider Charles Manson op archiefbeeld, in het midden Patricia Krenwinkel.
Volledig scherm
Drie vrouwelijke volgelingen van massamoordenaar en sekteleider Charles Manson op archiefbeeld, in het midden Patricia Krenwinkel. © ap

Veroordeelde volgelinge van massamoordenaar Charles Manson mag worden vrijgelaten

Een volgelinge van de Amerikaanse massamoordenaar en sekteleider Charles Manson komt in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Een onderzoekscommissie heeft besloten dat de 74-jarige Patricia Krenwinkel aan alle criteria voldoet, schrijft de Los Angeles Times. Krenwinkel zit al sinds 1971 vast voor haar betrokkenheid bij de moord op de actrice Sharon Tate en zes anderen in 1969.

  1. Chauffeur truck met 53 dode migranten Texas had vermoedelijk drugs gebruikt

    Chauffeur truck met 53 dode migranten Texas had vermoede­lijk drugs gebruikt

    De vermoedelijke bestuurder van een vrachtwagen in Texas waarin maandag meer dan vijftig dode migranten werden aangetroffen, was onder invloed van methamfetamine toen de politie hem vond. Dat zegt Henry Cuellar, de Democratische vertegenwoordiger van het district dat het oostelijke deel van San Antonio omvat. Cuellar baseert zich daarbij op gerechtelijke documenten die hij heeft ingezien. Methamfetamine, oftewel ‘meth’, is een krachtige synthetische drug die het gedrag van de gebruiker sterk beïnvloedt.