Volledig scherm
Reddingsdiensten in Potrerillos (Mendoza). © PRENSA GOBIERNO DE MENDOZA

Vermiste klimmer mogelijk na dertig jaar dood teruggevonden in Argentijnse gletsjer

De Argentijnse autoriteiten denken na bijna dertig jaar een vermissingszaak te hebben opgelost. Een wandelaar ontdekte in een gletsjer in de provincie Mendoza een lichaam dat vermoedelijk van een verdwenen Spaanse klimmer is.

Het lichaam werd ontdekt in een gletsjer nabij de plaats Potrerillos in de provincie Mendoza. Het is onduidelijk hoe het slachtoffer precies is verongelukt. ,,Het lichaam bevond zich al heel lang in de gletsjer", zegt Alejandro Alonso, een politiefunctionaris die betrokken was bij de bergingsoperatie. ,,Op enig punt verloor de wandelaar zijn evenwicht en kwam ten val. Of de wind blies hem de gletsjer in.”

Uit DNA-onderzoek moet blijken of het inderdaad gaat om Mateo Parrilla, de Spanjaard die in januari 1990 verdween. De 35-jarige man uit Valencia zou zijn begonnen aan een klimtocht op een berg in Portrerillos maar is daarna nooit meer gezien, schrijft El Pais. Zijn verdwijning is de enige die in de regio geregistreerd werd. 

Spaans materiaal

De autoriteiten vermoeden in elk geval dat de zaak snel kan worden afgesloten. Het slachtoffer droeg kleren uit de periode waarin de klimmer verdween en had klimmateriaal van een Spaans merk bij zich. Ook werd op het lichaam een rugzak met documenten gevonden, maar over die documenten wilde de politie verder niets kwijt. 

Mendoza is een populaire toeristische bestemming. Het lichaam lag echter niet in een drukbezocht gebied.

  1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
    VIDEO

    Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

    Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”