De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. De VS roepen vanwege de Oekraïne-crisis hun burgers in Belarus op het land direct te verlaten.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. De VS roepen vanwege de Oekraïne-crisis hun burgers in Belarus op het land direct te verlaten. © AP

Verenigde Staten roepen Amerikaanse burgers op Belarus direct te verlaten

Crisis OekraïneHet Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Amerikanen in Belarus opgeroepen per direct het land te verlaten. Rusland heeft veel troepen verzameld aan de Belarussische grens met Oekraïne, waar het oefeningen uitvoert in samenwerking met het leger van Belarus.

  1. NAVO-soldaten gewond na clash met Servische demonstranten in Kosovo
    Met video

    NA­VO-soldaten gewond na clash met Servische demonstran­ten in Kosovo

    Vredeshandhavers onder leiding van de NAVO hebben maandag Servische demonstranten uiteengedreven die in het noorden van Kosovo opnieuw met de politie in conflict waren geraakt. Daarbij raakten 25 soldaten uit Hongarije en Italië gewond, meldt de door de NAVO aangestuurde Kosovo Force (KFOR). Het betrof onder meer botbreuken en brandwonden. Die laatste werden veroorzaakt door de brandbommen die de demonstranten gooiden.