Het vriest zo'n honderd dagen per jaar in de Hoge Venen en als de zon ondergaat is het er pikdonker.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vriest zo'n honderd dagen per jaar in de Hoge Venen en als de zon ondergaat is het er pikdonker. © BELGA

Verdwaald gezin na uren in kou gered uit Belgisch natuurgebied: gidsen waarschuwen al langer voor Hoge Venen

Afgelopen weekeinde raakte een jong gezin uit Antwerpen hopeloos verdwaald tijdens een wandeling in de besneeuwde bossen van natuurgebied de Hoge Venen in de Ardennen. In paniek belden zij 112. Pas na uren werd het onfortuinlijke stel, dat ook een baby van 8 maanden bij zich had, gevonden in het gebied tussen Spa en Malmedy. De politie waarschuwt toeristen voor de gevaren van de Hoge Venen.

 1. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

  Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

  De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”
 2. LIVE | Pro-Russische separatisten Donbas: ‘8000 Oekraïners gevangen, honderden per dag erbij’
  oorlog oekraïne

  LIVE | Pro-Russische separatis­ten Donbas: ‘8000 Oekraïners gevangen, honderden per dag erbij’

  De Franse president Emmanuel Macron spreekt vandaag telefonisch met zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan, die dreigt een veto uit te spreken over de Navo-toetreding van Finland en Zweden. En het Russische parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd die de maximumleeftijd voor beroepsmilitairen schrapt. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.