De arrestatie van Zambrano wordt bekendgemaakt tijdens een persconferentie.
Volledig scherm
De arrestatie van Zambrano wordt bekendgemaakt tijdens een persconferentie. © AP

Venezolaans oppositielid Zambrano gearresteerd door inlichtingendienst

Edgar Zambrano, lid van de Venezolaanse Nationale Vergadering en rechterhand van de zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó, is door de inlichtingendienst van president Nicolas Maduro gearresteerd. Dat zegt oppositieleider Guaidó, die in een machtsstrijd verwikkeld is met Maduro.

Zambrano twitterde dat hij in zijn auto werd omsingeld door agenten van de inlichtingendienst SEBIN, die weigerden hem uit zijn auto te laten stappen. Vervolgens werd hij naar eigen zeggen naar het SEBIN-hoofdkantoor in Caracas gesleept. Het is de eerste arrestatie sinds de poging van Guaidó vorige week om een militaire opstand uit te lokken en president Maduro ten val te brengen.

De Grondwetgevende Vergadering van het land ontnam een zestal politici, onder wie Zambrano, dinsdag hun immuniteit om ze te kunnen vervolgen. ,,Een van de belangrijkste samenzweerders van de coup is net gearresteerd", zei Diosdado Cabello, voorzitter van de Constituent Assembly, op de staatstelevisie.

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.