Ambassadeur Caecilia Wijgers met evacués die het vliegveld van Kaboel hebben weten te bereiken.
Volledig scherm
PREMIUM
Ambassadeur Caecilia Wijgers met evacués die het vliegveld van Kaboel hebben weten te bereiken. © Privéfoto

Veel Afghanen gered dankzij ‘geheime’ Holland-poort: evacués herkenbaar aan oranje sjaals

exclusief interviewZe probeerden in chaotisch Kaboel zo veel mogelijk mensen te evacueren. Voor het eerst vertellen ambassadeur Caecilia Wijgers en militair commandant Tijs over acht dagen tussen doodsangst en vrijheid. ,,We wisten dat het nooit ging lukken om iedereen weg te krijgen.”

1 reactie

 • Peter van Dijk

  3 maanden geleden
  De Amerikanen hebben de opiumvelden leeg geroofd om er oxycodon van te maken. Het wordt daar nu voorgeschreven zoals wij paracetamol nemen. De Mexicanen hebben nu opium geplant, en dat is dichterbij te halen. Dus geen behoefte meer aan Afghanistan. Maar in Afghanistan zit veel Lithium, nodig voor electrische accu's. En wie gaat koploper worden in electrische voertuigen, juist, China ! Het plot is zowel logisch als voorspelbaar. Intussen is USA de pispaal van de wereld geworden.
 1. Alle Amerikaanse militairen weg uit Kaboel: VS na 20 jaar uit Afghanistan
  Play
  video

  Alle Amerikaan­se militairen weg uit Kaboel: VS na 20 jaar uit Afghanis­tan

  De laatste Amerikaanse militairen en diplomaten zijn nu ook geëvacueerd uit Afghanistan, dat zegt generaal Kenneth F. McKenzie die de leiding had over de evacuatieoperatie. Ze zijn vertrokken vanaf de luchthaven van Kaboel. De evacuaties van buitenlanders en Afghanen vanaf het vliegveld van Kaboel is stopgezet. Hiermee komt een einde aan twintig jaar Amerikaanse militaire aanwezigheid in Afghanistan.