Volledig scherm
Voor Felipe Gallegos mocht hulp niet meer baten: de vader overleed zaterdag in een ziekenhuis in Texas. © Gofundme

Vader wil kerstversiering ophangen, maar stort van dak en sterft voor ogen van tienerzoon

Een man uit Texas is zaterdag van het dak van zijn woning gevallen terwijl hij kerstverlichting aan het ophangen was. Zijn zoon van 17 zag alles gebeuren. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, meldt ABC News.

Het drama gebeurde dit weekend in Argyle, in de Amerikaanse staat Texas. Felipe Gallegos wilde samen met zijn tienerzoon hun woning versieren met kerstverlichting, en was daarvoor op het dak geklommen.

Zijn vrouw Alisha was ook buiten en hoorde plotseling een harde klap. Ze trof haar echtgenoot zwaargewond aan op een stuk beton. De man was bij bewustzijn en kon nog ‘help me’ uitbrengen, vertelt zijn vrouw. Ze belde de hulpdiensten die Felipe zwaargewond naar het ziekenhuis brachten.

De man liep bij zijn val een schedelbreuk en hersenbloeding op. Ook zijn borstbeen bleek gebroken en hij had inwendige bloedingen. Een spoedoperatie kon de Amerikaan niet meer redden: hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De man laat een vrouw en zoon achter. Er is een online geldinzamelingsactie gestart om het gezin te steunen. Ruim 500 weldoeners tastten reeds in de buidel, goed voor een bedrag van bijna 50.000 dollar (45.000 euro).