Kent Whitaker over zijn zoon: ,,Ik heb al te veel moorden gezien. Ik wil hem niet voor mijn ogen geëxecuteerd zien worden.”
Volledig scherm
Kent Whitaker over zijn zoon: ,,Ik heb al te veel moorden gezien. Ik wil hem niet voor mijn ogen geëxecuteerd zien worden.” © REUTERS

Vader vecht voor gratie zoon die moeder en broer liet vermoorden

De Amerikaan Kent Whitaker stelt alles in het werk in een uiterste poging de executie van zijn zoon over twee dagen te voorkomen. Zelf overleefde hij de moordaanslag die door zijn zoon was beraamd, ternauwernood. Zijn vrouw en andere zoon kwamen wel om het leven.

 1. Het 33ste slachtoffer van aanslag Brussel: Shanti (23) pleegde euthanasie om ondraaglijk psychisch lijden
  PREMIUM

  Het 33ste slachtof­fer van aanslag Brussel: Shanti (23) pleegde euthanasie om ondraag­lijk psychisch lijden

  Bij de herdenking van de aanslagen van 22 maart 2016 op Brussels Airport werden woensdag voor het eerst niet zestien, maar zeventien slachtoffers genoemd. De 23-jarige Shanti De Corte nam vorig jaar in mei afscheid van het leven via euthanasie, omdat ze het psychisch leed dat ze voelde na de aanslagen, niet meer kon meeslepen. De Belgische maakte de ontploffingen op de luchthaven van dichtbij mee. Dit is haar verhaal.
 2. Nederlandse tiener verdacht van aanslag op kantine Belgische voetbalclub: ‘Wilde mijn neefje helpen’
  PREMIUM

  Nederland­se tiener verdacht van aanslag op kantine Belgische voetbal­club: ‘Wilde mijn neefje helpen’

  De 18-jarige Nederlander Saverio B. stond woensdag in België terecht voor een aanslag met een vuurwerkbom op de kantine van het jeugdcomplex van voetbalclub Beerschot. Samen met zijn neefje spoot hij in graffiti op de zijgevel een dreigement naar een jeugdspeler van Beerschot, van wie de oudere broers in het drugsmilieu zitten. Saverio B. kwam met een opmerkelijke vraag naar de rechtbank.
  Antwerpen