Volledig scherm
foto ter illustratie © Shutterstock

Vader slaat per ongeluk 6-jarige dochter dood met golfballetje

Op een golfbaan in de Amerikaanse plaats Orem (Utah) is een 6-jarig meisje om het leven gekomen door een golfbal die door haar vader was weggeslagen. Het kind, Aria Hill, keek op een afstand van twintig meter toe vanuit een karretje en werd vol geraakt door het projectiel. 

Nadat ze was geraakt brak volgens Amerikaanse media zoals CNN en ABC News grote paniek uit op de greens van de Sleepy Ridge Golf Course waar het tragische incident gisteren plaatsvond. Het slachtoffertje werd vervolgens in kritieke toestand per traumahelicopter naar het ziekenhuis gebracht waar ze korte tijd later overleed. Waar ze precies werd geraakt, is niet officieel bekendgemaakt. Een lokale zender meldt dat de bal vol op de achterkant van haar schedel, ter hoogte van de overgang naar de nek, terecht kwam. 

Volgens de politie gaat het om een noodlottig ongeval waarbij geen enkele opzet een rol speelde. De vader - een ervaren amateurgolfer - is dan ook, na een korte ondervraging, niet aangehouden. Het incident zal wel worden onderzocht door de lokale autoriteiten. De golfclub is na het incident tijdelijk gesloten en gaat de veiligheidsmaatregelen de komende tijd tegen het licht houden. Zo gaan stemmen op om kleine, kwetsbare kinderen de toegang tot het terrein voortaan te ontzeggen. Of hun afstand tot spelers te vergroten en dat in de regels op te nemen.

Ontroostbaar

De familie van Aria Hill is ontroostbaar en heeft nog niet gereageerd. Volgens haar oom David Smit ging het meisje vaak met haar vader naar de golfbaan. ,,De vader beschouwde zijn dochtertje als ‘golfmaatje’. Ze ging altijd met plezier mee”, aldus Smith tegen de nieuwssite Deseretnews. ,,Vader en dochter beschouwden het golfen als een fijn en belangrijk samenzijn.”

Ooggetuigen op de Sleepy Ridge Golf Course stelden na het incident dat het regelmatig voorkomt dat mensen best hard door golfballetjes worden geraakt. ,,Maar ik heb nog nooit gehoord dat iemand ernstig gewond raakte. Laat staan is overleden”, aldus professioneel golfer Steven Marett. ,,Wat hier is gebeurd is echt onvoorstelbaar. Dit heeft veel impact op de leden van de club en de gemeenschap van Orem.” 

 1. Uitgedroogde koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’
  video

  Uitgedroog­de koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’

  Door de allesvernietigende bosbranden die Australië de afgelopen tijd teisterden zijn naar schatting een miljard dieren omgekomen waaronder ontelbare koala's. Nu sprake is van de eerste regenbuien, haasten uitgedroogde buidelberen zich naar plekken waar water beschikbaar is. De Australische Pamela Schramm trof in de deelstaat New South Wales een wel heel dorstig exemplaar aan op het asfalt van een autoweg. Het dier likte, met gevaar voor eigen leven, druppels op die op het wegdek waren blijven staan.
 2. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.