Soldaten van het Chinese Volksbevrijdingsleger marcheren op het Rode Plein tijdens de militaire parade ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de Sovjetoverwinning op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog.
Volledig scherm
Soldaten van het Chinese Volksbevrijdingsleger marcheren op het Rode Plein tijdens de militaire parade ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de Sovjetoverwinning op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. © AFP

Uitgestelde overwinningsparade op Rode Plein begonnen

Op het Rode Plein in Moskou is woensdagochtend de militaire parade begonnen waarmee Rusland elk jaar de overwinning op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog viert. Het evenement wordt traditioneel op 9 mei gehouden maar werd vanwege het coronavirus uitgesteld.

  1. LIVE | Azovstal-soldaten nu in oude strafkolonie, Zelenski: ‘Weet zeker dat de dictator zal verliezen’
    Oorlog Oekraïne

    LIVE | Azo­vstal-soldaten nu in oude strafkolo­nie, Zelenski: ‘Weet zeker dat de dictator zal verliezen’

    ‘Als de rapporten kloppen dat Rusland als aanvallend land in drie maanden oorlog 15 procent van zijn troepen heeft verloren, dan is dat een wereldrecord.’ Dat zei EU-Buitenlandchef Josep Borrell. En veel van de Oekraïense militairen uit de Azovstal-staalfabriek zijn naar een voormalige strafkolonie in Olenivka gebracht. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.