Politie-onderzoek na de dood van Hakim Mutyaba in Gent
Volledig scherm
Politie-onderzoek na de dood van Hakim Mutyaba in Gent © Wannes Nimmegeers

Tweede verdachte uit Goes (23) gearresteerd voor verdrinking Hakim in Gent

Een tweede Nederlander is gearresteerd in verband met het in het water ‘jonassen’ van Hakim Mutyaba (53) in Gent. De man kwam niet meer boven water en verdronk. Eerder deze week werd er al een Nederlander opgepakt door de Belgische politie, waarna er een zoektocht begon naar de tweede verdachte. De 23-jarige man komt net als de eerder opgepakte verdachte van 25 uit het Zeeuwse Goes.

 1. Russische soldaten getuigen over hoe ze ‘gedumpt’ werden aan Oekraïens front: ‘Dit stomme leger doet helemaal niets’
  Met video

  Russische soldaten getuigen over hoe ze ‘gedumpt’ werden aan Oekraïens front: ‘Dit stomme leger doet helemaal niets’

  Een nieuwe video van twee Russische soldaten toont nogmaals hoe de gedeeltelijke mobilisatie die in Rusland van kracht is, grote ontevredenheid onder de bevolking veroorzaakt. In de video klagen de soldaten over hoe ze “gedumpt zijn in een bos” aan de Oekraïense frontlinie zonder voedsel of water. ,,Niemand geeft om ons”, hekelen ze. ,,En de commandanten zijn echte idioten.”
 2. LIVE | Zelenski vraagt versneld lidmaatschap Navo aan, Biden: ‘Annexatie is minachting voor vreedzame naties’

  LIVE | Zelenski vraagt versneld lidmaat­schap Navo aan, Biden: ‘Annexatie is minachting voor vreedzame naties’

  President Poetin heeft samen met de vier leiders van Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja de documenten ondertekend die horen bij de annexatie van de Oost-Oekraïense gebieden. Dat betekent dat de regio’s volgens hen nu onderdeel zijn van de Russische Federatie. In zijn bijgaande speech haalde Poetin fel uit naar het Westen en wees hij de bondgenoten van de Verenigde Staten aan als schuldige van het opblazen van de Nord Stream-gasleidingen. Volg hier het nieuws over de ontwikkelingen in Oekraïne.