Volledig scherm
Het fatale ongeval vond gisteren plaats nabij Alicante. © Screenshot RTVE

Twee Nederlanders en Belgische peuter omgekomen bij heftig ongeval in Spanje

UpdateBij een zware botsing gisteren tussen een Belgische en een Nederlandse auto in het Spaanse El Campello (Alicante) zijn vier doden gevallen. Een 61-jarige Nederlandse man en zijn 22-jarige dochter zijn onder de dodelijke slachtoffers. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook een Belgische vrouw van 25 jaar en haar peuter van 2 kwamen bij het ongeval om het leven. De moeder uit het Nederlandse gezin raakte zwaargewond.

Het ongeval gebeurde volgens het Spaanse Diario Informacion gisteren even na 15.00 uur bij de kruising tussen snelwegen AP-7 en A-70, op de buitenring van Alicante en ongeveer een kilometer voor een tolpoort. De twee voertuigen kwamen om onduidelijke redenen met elkaar in botsing en raakten volledig vernield. 

Aanvankelijk werden drie doden en drie gewonden gemeld. De Nederlandse man, de Belgische vrouw en haar peuter zouden volgens lokale media om het leven zijn gekomen. Volgens Diario Informacion werd het kind op de plek van het ongeval nog gereanimeerd door toegesnelde hulpdiensten, maar mocht de hulp niet baten. Vandaag werd ook duidelijk dat de dochter uit het Nederlandse gezin is overleden en dat de moeder zwaargewond is geraakt.

De identificatie van de slachtoffers verliep moeizaam aangezien de slachtoffers geen identiteitsdocumenten op zak hadden. Daarom bestond er ook enige tijd onduidelijkheid over hun exacte leeftijd. Het kind werd door sommige media aanvankelijk als een kind van één jaar oud omschreven. Het tweede Belgische slachtoffer werd wisselend als man en vrouw omschreven. De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Hulpdiensten

Bij de hulpdiensten kwam de melding van het fatale ongeval rond 15.10 uur binnen. Een traumahelikopter, twee ambulances, de politie en enkele helikopters en wagens van de brandweer kwamen snel op de plek van het ongeluk aan. 

Het verkeer richting Alicante werd onderbroken wat lange files tot gevolg had. Pas rond 18.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. De oorzaak van het zware ongeval wordt nog onderzocht, aldus de Guardia Civil. 

EFE C. Valenciana on Twitter

Tres muertos, uno de ellos un niño de 2 años, en el #accidente de El Campello https://t.co/UlLEMFPOKV #tráfico

Dodelijk weekeinde

Volgens verschillende Spaanse media kwamen het afgelopen weekeinde zestien mensen om het leven bij elf verschillende verkeersongevallen, waarvan zeven personen bij slechts twee ongelukken.

Het tweede grote ongeval had zondagochtend plaats in de provincie Salamanca. Een 29-jarige bestuurder raakte de controle over zijn voertuig kwijt. In de auto met vijf zitplaatsen zaten zes personen tussen de 17 en 29 jaar. Een meisje en drie jongens tussen de 17 en 20 jaar overleefden het ongeval niet. 

  1. De (veel jongere) vrouw achter Boris Johnson: hoe Carrie toch nog alle harten kon veroveren
    PREMIUM

    De (veel jongere) vrouw achter Boris Johnson: hoe Carrie toch nog alle harten kon veroveren

    Het handvat van zijn ministeriële rode leren koffertje, dat hield Boris Johnson stevig vast toen hij vrijdagochtend moe maar tevreden over de drempel van Downing Street 10 stapte. Niet de hand van de jonge vrouw naast hem. Al had hij dat misschien veel liever gewild. Volgens intimi is de premier ,,stapel stapel” op zijn Carrie. Zij heeft zich in korte tijd ontpopt tot een geweldige prime ministerial consort.