De brand vond plaats in een rijtjeshuis in de rue Duribreu in Le Bizet, een dorpje in Henegouwen dat deel uitmaakt van Ploegsteert.
Volledig scherm
De brand vond plaats in een rijtjeshuis in de rue Duribreu in Le Bizet, een dorpje in Henegouwen dat deel uitmaakt van Ploegsteert. © Hans Verbeke

Twee meisjes (10 en 12) overleden bij Waalse woningbrand, wietplantage ouders oorzaak

Begin april zijn twee jonge meisjes om het leven gekomen bij een woningbrand in het Waalse dorpje Le Bizet, bij de grens met Frankrijk. Na onderzoek blijkt dat de brand is ontstaan door de cannabiskwekerij van hun ouders.

  1. Chauffeur truck met 53 dode migranten Texas had vermoedelijk drugs gebruikt

    Chauffeur truck met 53 dode migranten Texas had vermoede­lijk drugs gebruikt

    De vermoedelijke bestuurder van een vrachtwagen in Texas waarin maandag meer dan vijftig dode migranten werden aangetroffen, was onder invloed van methamfetamine toen de politie hem vond. Dat zegt Henry Cuellar, de Democratische vertegenwoordiger van het district dat het oostelijke deel van San Antonio omvat. Cuellar baseert zich daarbij op gerechtelijke documenten die hij heeft ingezien. Methamfetamine, oftewel ‘meth’, is een krachtige synthetische drug die het gedrag van de gebruiker sterk beïnvloedt.