Twee Belgische broers worden drie minuten na elkaar vader

De broers Jordi en Sweder Broes werden deze week allebei voor het eerst vader. Allebei op 10 augustus. Met drie minuten verschil, op dezelfde afdeling in het ziekenhuis in een kamer naast elkaar. De aankondiging van dat heugelijke nieuws? Inderdaad, die gebeurde toevallig ook al op hetzelfde familiefeest. 

Terug naar naar 25 december 2018. De familie Broes zit gezellig rond de kersttafel van grootvader Florent en grootmoeder Agnes in Bonheiden wanneer kleinzoon Sweder Broes (30) het bijzondere nieuws deelt: hij en zijn vriendin Lynn Van Campenhout (29) verwachten hun eerste kind. Blijdschap alom. Traantjes ook, want wat een verrassing. Sweders oudere broer Jordi (32) en zijn vriendin Heleen Vermeulen (30) kijken elkaar geschrokken aan. Ook zij hadden die avond een aankondiging gepland. Exact dezelfde. ,,Wij hebben ook iets te vertellen’’, zegt Jordi. Het geluk in huize Broes kan niet op. Het eerste kleinkind wordt verwacht op 9 augustus, het tweede een weekje later, op 16 augustus. 

  1. Oma riskeert levenslange celstraf omdat ze 2-jarig kleinkind ‘kalmeerde’ in kokend water

    Oma riskeert levenslan­ge celstraf omdat ze 2-jarig kleinkind ‘kalmeerde’ in kokend water

    Een 53-jarige vrouw uit de Amerikaanse stad Chattanooga (Tennessee) riskeert een levenslange gevangenisstraf omdat ze het 2-jarige dochtertje van haar zoon minutenlang met de voetjes in een bad vol kokend water zette. Kaylee Robinson, het slachtoffertje, ligt al ruim een week in het ziekenhuis waar ze wordt behandeld aan ernstige en zeer pijnlijke derdegraads brandwonden. Het letsel is zó ernstig dat in het extreemste geval Kaylee's voetjes moeten worden afgezet.