Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © AP

Turkse politie mag toch waterput Saoedisch consulaat onderzoeken

De Turkse politie heeft toch toestemming gekregen om een waterput te onderzoeken in de tuin van het Saoedische consulaat in Istanboel. In de diplomatieke vestiging werd de Saoedische journalist Jamal Khashoggi vermoord. Zijn lichaam is nog niet gevonden.

 1. ‘Tot 3 keer zo krachtig als de atoombom op Hiroshima’: wat is een tactisch kernwapen en hoeveel heeft Rusland er zo?
  PREMIUM

  ‘Tot 3 keer zo krachtig als de atoombom op Hiroshima’: wat is een tactisch kernwapen en hoeveel heeft Rusland er zo?

  Russisch president Vladimir Poetin voert de nucleaire dreiging op. Eerder deze week meldden verschillende internationale media dat Rusland een nucleaire trein richting Oekraïne stuurt. Volgens experts is in het opbod van militaire escalatie de volgende stap een kernproef. En wanneer het bestaan van het ‘moederland’ in gevaar komt, is volgens de Russische militaire doctrine de ultieme stap het inzetten van een tactisch kernwapen. Maar wat is juist het verschil met ‘gewone’ kernwapens? Hoeveel schade kan het aanrichten? En heeft ook België nog wapens achter de hand? Een overzicht van de zes meest gestelde vragen.
 2. Nederlandse multimiljonair (72) riskeert jarenlange celstraf in Costa Rica voor moord in zijn 5 sterrenhotel

  Nederland­se multimiljo­nair (72) riskeert jarenlange celstraf in Costa Rica voor moord in zijn 5 sterrenho­tel

  Een Nederlandse multimiljonair hangt in Costa Rica een jarenlange celstraf boven het hoofd omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een verkrachting en moord in zijn voormalige hotel. Het proces tegen de 72-jarige Harry B. is deze week na een korte onderbreking weer van start gegaan. De Nederlander ontkent met klem betrokkenheid en wil tijdens het proces uitgebreid zijn verhaal doen, zo liet hij gisteren aan de rechtbank weten.