Volledig scherm
Een vliegtuig landt op de luchthaven van Frankfurt. Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Turkije stuurt vermoedelijke IS-strijdster en drie kinderen naar Duitsland

Een vermoedelijke IS-strijdster en drie kinderen zijn vrijdag vanuit Turkije aangekomen op de luchthaven van Frankfurt, waar de vrouw is opgepakt. Dat laat de Duitse politie weten.

De 29-jarige vrouw kwam samen met een 5-jarige jongen en twee meisjes van 2 jaar aan vanuit Istanboel. Ze wordt ervan verdacht zich te hebben aangesloten bij een terroristische organisatie. De kinderen zijn opgevangen door de autoriteiten.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken had eerder gezegd dat het vier Duitse ‘terreurstrijders’ zou terugsturen naar Duitsland. De autoriteiten gaven geen details over de vrouw en de drie kinderen.

Op 11 november begon Turkije vermoedelijke IS-strijders terug te sturen naar hun thuislanden. Volgens Ankara is Turkije ‘geen hotel’ voor leden van IS en zullen de deportaties blijven doorgaan, ook al nemen de thuislanden het burgerschap van de verdachten af.

  1. LIVE | Ministerie: reis niet naar Italiaanse gemeenten met coronavirus, zevende dode Italië
    Coronavirus

    LIVE | Ministerie: reis niet naar Italiaanse gemeenten met coronavi­rus, zevende dode Italië

    Italië meldt een zevende sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Een team van experts van de wereldgezondheidsorganisatie WHO is inmiddels gearriveerd om de Italiaanse autoriteiten te ondersteunen. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.