Volledig scherm
De Italiaanse waterpolitie bij het San Marcoplein © Politiefoto

Tsjechische naaktzwemmers beboet in Venetië

Twee Tsjechische mannen hebben gisteravond allebei een boete gekregen van 3000 euro omdat ze naakt in een kanaal in Venetië aan het badderen waren. Het gaat om twee voetbalsupporters van Slavia Praag, zo melden Italiaanse media. 

De Tsjechische club speelt vanavond tegen Internazionale in Milaan. De twee mannen maakten een tussenstop in Venetië. Ze maakten nogal wat lawaai in een kanaal achter het historische San Marco-plein. Toen politieagenten poolshoogte gingen nemen, troffen zij het tweetal naakt aan in het water. Ze werden meegenomen naar het bureau en kregen elk een administratieve sanctie opgelegd wegens handelen in strijd met de nieuwe wet op het openbaar fatsoen.

In Italië wordt streng gecontroleerd op het vertonen van asociaal gedrag op historische plekken. Eerder kregen twee Duitse toeristen een boete van 1000 euro omdat zij koffie hadden gezet met een eigen apparaat op de Rialtobrug in Venetië. Een andere man moest 500 euro betalen toen hij, verkleed als gladiator, de Trevifontein in Rome beklom.

  1. Ewan (18) op randje van dood door e-sigaret: 'Dat ding heeft mijn leven verpest’

    Ewan (18) op randje van dood door e-sigaret: 'Dat ding heeft mijn leven verpest’

    Een 16-jarige jongen is in Engeland bijna overleden aan een zware longaandoening die in verband wordt gebracht met het gebruik van de elektronische sigaret. De nu 18-jarige Ewan Fisher belandde met hevige ademhalingsproblemen op de intensive care en keek de dood recht in de ogen. Leon van der Toorn, voorzitter van de Vereniging van Artsen voor Longziekten, vreest voor vergelijkbare gevallen in Nederland. ,,Dit gaat ook hier vaker voorkomen.”